dimecres, 26 de novembre del 2014

LA CAIXA DE PANDORA





PANDORA


El mite explica que Zeus, enfadat perquè Prometeu va robar el foc per entregar-lo als homes, va decidir crear la primera dona com a càstig. Hefest la va crear formosa i bella i  la va anomenar Pandora.
Els altres déus es van encarregar de donar-li altres dons que li faltaven: Afrodita li va concedir la bellesa eterna i els encants; Atena li va concedir la saviesa i el coneixement de les art de la casa; Apol·lo li va regalar una veu molt suau, tendra i meravellosa i Hermes li va concedir el do de la paraula, la curiositat i la mentida. Finalment, les Tres Gràcies i les Hores es van encarregar de guarnir-la amb vestits, joies i flors. D’aquesta manera, Pandora es va convertir en la primera dona de totes.
Abans que Pandora baixés a la terra, Zeus li va regalar una caixa que contenia tots els mals del món però no la podia obrir. Finalment, Pandora va baixar a la terra, on l’esperava Epimeteu qui es va enamorar d’ella i al final acaben casant-se. Abans que Epimeteu coneixés Pandora, el seu germà Prometeu li va demanar que mai no acceptés el regal de Zeus, però en quedar-se encisat per la bellesa de Pandora es va oblidar de la promesa i va acabar acceptant la caixa.
Pandora, encegada per la curiositat que li  va concedir Hermes, va voler obrir la caixa per veure el que contenia, i en obrir-la, va deixar anar tots els mals i, quan la va tancar, en adonar-se del seu error, en la caixa només quedava l’esperança, l’únic bo entre tots els mals que contenia la caixa, per a confortar la humanitat de tantes desgràcies. Per això, es diu que l’esperança és l’últim que perd l’home. I tots aquests mals que van sortir de la caixa van provocar la mort de Pandora.


Nosaltres creiem que la marca “Pandora” li ha posat aquest nom a les seves joies perquè quan compres les seves joies t’ho posen dins una capseta i com que en el mite de Pandora, a dins de la caixa, hi va quedar l’esperança, una cosa bona, representa que les joies són una cosa molt valuosa.
Lourdes Blazquez, Mar Abad, Maïtena Pragout, Kathia Cervantes
Font: Wikipedia


pandora 1.jpgpandora 2.jpg
pandora 3.jpgpandora.jpg