dimarts, 4 de febrer del 2014

Teseu i Ariadna

Mite:  L'heroi Teseu va derrotar al minotaure amb l'ajut de la seva espasa màgica i el cabdell de fil que li va donar Ariadna per no perdre's al laberint.

Teseu, els seus homes i Ariadna van desembarcar en l'illa de Naxos per culpa de les tempestes. El seu objectiu era matar al Minotaure, que fins aleshores ningú havia pogut vèncer. Quan Ariadna es va despertar, va adonar-se que no hi havia ningú més a l'illa i que l'havien abandonat.

La légende crétoise en quatre compositions (detall del Laberint), principis del SXVI. Obra original del Mestre dels Cassoni Campana. Pintura sobre fusta. Es conserva al Museu del Petit Palau, a Avinyó.

Egeu, rei d'Atenes, pare de Teseu, li havia dit que si tornava viu havia de posar les veles blanques, però com que es va produir una tempesta i les veles es van trencar, van posar les negres. Quan van dir al rei que el vaixell del seu fill tornava amb les veles negres, Egeu es va suïcidar.

Per la seva part, Ariadna es va casar amb el déu Dionis (déu del vi) per despit.

Aquesta és la representació del nostre grup per a PhoenixARs:



Podeu veure aquest mateix vídeo si enfoqueu el quadre amb l'app Aurasma activada. El procediment és el següent:

INSTRUCCIONS:
1. Baixeu-vos i instal·leu AURASMA a Play Store (Android) o AppStore (iOS)
2. Busqueu i seguiu el canal illARgonauta.
3. Enfoqueu la imatge amb l'APP activada mirant que la imatge del mosaic quedi dins del requadre (el vídeo s'hauria d'activar en pocs segons)