dimecres, 22 d’abril del 2015

Mercuri i Argos


  Mercuri i Argos

Avui donem una nova vida a una pintura de Peter Paul Rubens, datada de 1636-37, que es conserva en el Museo del Prado, d'estil barroc i pintat a l'oli. El paisatge és de clara inspiració flamenca, mostrant en aquest treball la simbiosi d'estil que manifesta Rubens en tota la seva producció per crear un estil propi i inconfusible.




Voleu veure com torna a la vida amb Realitat Augmentada?

Enfoqueu la imatge amb l'app Aurasma activada ( cal que seguiu el canal illARgonauta -> triangle inferior i lupa per buscar-lo )

Us deixem també el vídeo 



En aquesta ocasió se'ns explica la història d'una bella nimfa que va ser seduïda per Júpiter per ser posteriorment convertida en vaca pel déu, per així amagar-la de la seva esposa Juno. 

Sospitant la indelitat del seu marit, Juno va sol·licitar la bella vedella com a regal, sol·licitud a la qual Júpiter no va poder negar-se . Perquè lo fos vigilada constantment Juno la va posar a cura del gegant Argos, que tenia cent parells d'ulls que mai es tancaven a la vegada.

Júpiter va enviar Mercuri perquè, amb la seva música, aconseguís adormir profundament Argos i en aquell moment li tallés el cap, alliberant aixi Io .


Luis Miguel Gómez Ruiz
Marco Cervantes Quiñones